*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΕΕΕΠ| 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Οι 4 κορυφαίες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε όλον τον κόσμο

Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιο αγαπητά αθλήματα σε όλον τον κόσμο, αφού έχει πολλούς πιστούς φιλάθλους που παίζουν οι ίδιοι ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο ή παρακολουθούν τους αγώνες υποστηρίζοντας την αγαπημένη τους ομάδα ή θέτουν στοιχήματα για την έκβαση του αγώνα.

Αν ανήκετε στην τελευταία κατηγορία θα βρείτε την παρακάτω λίστα εξαιρετικά χρήσιμη καθώς περιλαμβάνει μια επιλογή ποδοσφαιρικών γεγονότων για να στοιχηματίσετε.

1. Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (FIFA World Cup)

Πρόκειται αναμφισβήτητα για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε όλον τον κόσμο. Η διοργάνωση αυτή είναι επίσης γνωστή ως «Μουντιάλ» και λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ υπεύθυνη είναι η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Μπορούν να πάρουν μέρος εθνικές ποδοσφαιρικές ομάδες από όλον τον κόσμο.

Οι αγώνες αυτοί ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 1930 και συνεχίζονται από τότε, με μόνη εξαίρεση την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μέχρι στιγμής, η ομάδα που φαίνεται να κυριαρχεί σε αυτήν την διοργάνωση είναι η Βραζιλία, καθώς έχει φτάσει 7 φορές στο τελικό στάδιο και έχει καταφέρει να κατακτήσει πέντε τίτλους. Αντίστοιχα, ο Βραζιλιάνος παίκτης Ρονάλντο είναι αυτός που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ.

 

2. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

 Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης, το γνωστό «Euro», το οποίο επίσης πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Όμως, δεν πραγματοποιείται ποτέ την ίδια χρονιά με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Σε αυτό λαμβάνουν μέρος 24 Ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες με στόχο να αναδειχτεί η καλύτερη ομάδα, ενώ οι αγώνες φιλοξενούνται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Μέχρι τώρα τα ηνία φαίνεται να έχει η Γερμανία που έχει φτάσει στον τελικό έξι φορές και έχει κερδίσει τον τίτλο τρεις φορές. Στην ίδια θέση, όμως, βρίσκεται και η Ισπανία, που παρόλο που έχει φτάσει στον τελικό λιγότερες φορές μπορεί να υπερηφανεύεται για τον ίδιο αριθμό τίτλων.

 

3. Κόπα Αμέρικα

Η Νότια Αμερική έχει το δικό της δημοφιλές κύπελλο εθνικών ομάδων το οποίο ονομάζεται Κόπα Αμέρικα (Copa America). Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με μεγάλη ιστορία καθώς ξεκίνησε να διοργανώνεται το 1916. Η Ουρουγουάη και η Αργεντινή είναι οι πιο επιτυχημένες ομάδες του Κόπα Αμέρικα καθώς κάθε μία από αυτές έχει ανακηρυχτεί νικήτρια 14 φορές.

 

4. Ασιατικό Κύπελλο Εθνών Ποδοσφαίρου

Από τη λίστα αυτή, δε θα μπορούσε να λείπει το μεγαλύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ασίας. Είναι η δεύτερη σε παλαιότητα ποδοσφαιρική διοργάνωση, μετά το Κόπα Αμέρικα, καθώς οι αγώνες ξεκίνησαν το 1956 και υπεύθυνη για τη διοργάνωσή της είναι η Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.

Και αυτό το πρωτάθλημα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Σε αυτόν τον κανόνα υπήρξε μία μόνο εξαίρεση καθώς δεν διεξήχθη το 2008 όπως και ήταν το αναμενόμενο, αλλά ένα χρόνο νωρίτερα, το 2007. Ο λόγος για αυτή την αλλαγή στον προγραμματισμό ήταν το γεγονός ότι για το 2008 είχαν ήδη προγραμματιστεί οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Από τότε και μετά διεξάγεται κανονικά κάθε τέσσερα χρόνια.

Η Ιαπωνία θεωρείται η πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης αφού έχει στεφθεί νικήτρια τέσσερις φορές. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται η Σαουδική Αραβία αλλά και το Ιράν με τρεις νίκες στο ενεργητικό τους.