ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Νέες τάσεις στον χώρο των διαδικτυακών πλατφορμών παιχνιδιού

monitor-1307227_1280

Μια κερδοφόρα αγορά που χρειάζεται όμως νέες ιδέες

Ο τζίρος των διαδικτυακών πλατφορμών το 2025 εκτιμάται πως θα έχει φτάσει στα επίπεδα τον 127 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο ρυθμός ανάπτυξης από χρόνο σε χρόνο είναι εξωπραγματικός, καθώς φτάνει σε ένα ποσοστό της τάξης του 10%. Το μυστικό που κρύβεται εδώ είναι πως οι online πλατφόρμες φροντίζουν να προχωρούν σε διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες και να ακολουθούν τις τάσεις της αγοράς. Παρακάτω θα δούμε συγκεκριμένα ορισμένες από τις πιο κυρίαρχες από αυτές εν έτει 2022.

Καλύτερη οπτική απεικόνιση

Με τα χρόνια τα βιντεοπαιχνίδια έγιναν συνολικά πολύ πιο ρεαλιστικά. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα παιχνίδια των online πλατφορμών, οι οποίες αποτελούν υποκατηγορία των βιντεοπαιχνιδιών. Η εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων ήταν αυτή που οδήγησε ουσιαστικά σε καλύτερα γραφικά. Πλέον τα κινητά τηλέφωνα είναι σαν μικροί φορητοί υπολογιστές, που διαθέτουν πολύ καλές δυνατότητες επεξεργασίας και απεικόνισης δεδομένων.

Εφόσον παίζετε στις online πλατφόρμες, θα έχετε παρατηρήσει αυτή την εξέλιξη των γραφικών. Οι δημιουργοί των παιχνιδιών εκμεταλλεύονται συνεχώς την επεξεργαστική ισχύ των νέων συσκευών και των μοντέρνων δικτύων, όπως είναι τα δίκτυα τηλεφωνίας 5G. Έτσι έχουμε πολύ πιο εντυπωσιακά γραφικά και ελάχιστες έως και καθόλου καθυστερήσεις.

Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας – VR 

Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας – VR έχει δοκιμαστεί ήδη με θετικά αποτελέσματα. Είναι σίγουρα πιο κατάλληλη για τα παιχνίδια των live παιχνιδιών με τράπουλα, όπου υπάρχει πολλή αλληλεπίδραση ανάμεσα στους παίκτες και στους ντίλερ. Τα τελευταία χρόνια αρκετές πλατφόρμες έχουν επενδύσει στην εξέλιξη των εικονικών παιχνιδιών που θα μπορούσαν να προσφέρουν νέες εμπειρίες τους παίκτες.

Για παράδειγμα η online VR εμπειρία της PokerStars είναι διαθέσιμη και αρκετά όμοια με το να παίζει κανείς στον πραγματικό κόσμο με όλους τους παίκτες, όπως θα συνέβαινε π.χ. στο καζίνο της Πάρνηθας. Η τεχνολογία VR μπορεί να προσφέρει μια συνολικά καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού. Φανταστείτε να παίζετε σε ένα σαλούν της άγριας αμερικανικής δύσης πόκερ με άλλους παίκτες ντυμένους ως καουμπόι σε ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Η εποχή των έξυπνων ρολογιών

Κάθε χρόνο οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας βγάζουν στην αγορά ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο έξυπνου ρολογιού. Οι συσκευές αυτές των ρολογιών συνεργάζονται ιδανικά με τα κινητά τηλέφωνα κι ανάμεσα στις δυνατότητες που προσφέρουν είναι η καταγραφή και η απεικόνιση αθλητικών δεικτών απόδοσης, και δεδομένων που αφορούν την υγεία και τον ύπνο. Η τελευταία τάση είναι να χρησιμοποιηθούν οι συσκευές αυτές και στον τομέα των παιχνιδιών.

Όλο και περισσότερες εφαρμογές εμφανίζονται μέρα με την ημέρα στον τομέα στον online πλατφορμών παιχνιδιών που φαίνεται πως έχει και αυτός στρέψει το βλέμμα του προς αυτή την εξέλιξη. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα ρολόγια είναι ακόμα πιο πρακτικά από τα κινητά τηλέφωνα και δεν είναι δύσκολο να δούμε μεταφορές παιχνιδιών στις συσκευές αυτές, ακόμη και την αξιοποίηση εξειδικευμένων λειτουργιών των ρολογιών, για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Τα έξυπνα ρολόγια είναι επίσης ιδανικά και για ειδοποιήσεις, όπως είναι για παράδειγμα τα αποτελέσματα κληρώσεων του τζόκερ και άλλων αντίστοιχων παιχνιδιών.

Ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα κινητά

Οι συσκευές των έξυπνων κινητών τηλεφώνων αποτελούν δίχως αμφιβολία μία πολύ πιο ώριμη τεχνολογία σε σχέση με τα έξυπνα ρολόγια. Η εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων τα τελευταία χρόνια ήταν ραγδαία. Μέχρι το 2020 ο τζίρος των παιχνιδιών για κινητά έφτασε τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πλέον δεδομένο πως όλες οι online πλατφόρμες προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εκδόσεις για κινητά, καθώς η χρήση των φορητών συσκευών έχει ξεπεράσει πλέον τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Την επόμενη μέρα έχουμε τη χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και εκμάθησης των συσκευών, που πρόκειται να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία των χρηστών των κινητών τηλεφώνων. Έτσι θα έχουμε πολύ καλύτερη εμπειρία, βελτιωμένες ταχύτητες και χρήση εξειδικευμένων χαρακτηριστικών στο κινητό τηλεφώνων που δεν είναι διαθέσιμα σε σταθερούς υπολογιστές, πχ. γυροσκόπιο, κάμερες, διάφοροι αισθητήρες κλπ.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα |