ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τι πρέπει να προσέχετε όταν παίζετε Online Στοίχημα;

Το 2022 λίγοι είναι αυτοί που θα πάνε στο προποτζίδικο, θα διαβάσουν τα προγνωστικά στην εφημερίδα, θα πάρουν το κουπόνι στα χέρια και θα σημειώσουν τους αγώνες που θα παίξουν. 

Πλέον η πλειοψηφία των παικτών στοιχήματος, παίζουν online καθώς οι δυνατότητες είναι πολλές περισσότερες (Live, streaming, περισσότερες επιλογές, κ.α.).

Το online όμως κρύβει κινδύνους, ωστόσο εμείς είμαστε εδώ για να σας δείξουμε τι να προσέχετε όταν παίζετε στοίχημα online.  

Άρνηση πληρωμών – Κλοπή καταθέσεων

Το πιο συχνό φαινόμενο που παρατηρείται στο χώρο του online στοιχήματος, είναι οι ιστοσελίδες που δεν πληρώνουν τα κέρδη στους παίκτες. Ορισμένες απλά εξαφανίζονται με το που καταθέσετε τα χρήματά σας και κάποιες άλλες πολύ απλά δεν πληρώνουν τα κέρδη σας. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επιλέγετε πάντα αξιόπιστες ιστοσελίδες online στοιχήματος, όπως η betkings.gr, η οποία είναι χρόνια στην αγορά με πολλές θετικές κριτικές παικτών και όλες τις στοιχηματικές επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό παίκτη. Επομένως, μην παρασυρθείτε από ελκυστικά μπόνους που προσφέρουν στοιχηματικές αμφιβόλου ποιότητας και κάνετε την σωστή επιλογή με μία αξιόπιστη εταιρεία.

Κλοπή προσωπικών δεδομένων

Η κλοπή προσωπικών δεδομένων είναι ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, αποτελεί πολύ συχνό φαινόμενο και στις πλατφόρμες online στοιχήματος. Κατά την εγγραφή σας στο site μιας στοιχηματικής, συμπληρώνεται τα προσωπικά σας στοιχεία, ενώ κατά την κατάθεση χρημάτων στον στοιχηματικό σας λογαριασμό, εισάγετε στοιχεία της κάρτας σας. Αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα, μπορούν πολύ εύκολα να κλαπούν αν η ιστοσελίδα που επιλέξατε δεν είναι αξιόπιστη.

Πολύ σημαντικό είναι να επιλέγετε πάντα νόμιμες και αποδεδειγμένα αξιόπιστες στοιχηματικές. Ωστόσο, κάτι άλλο που πρέπει να προσέχετε είναι το email phishing, δηλαδή παραπλανητικά email που σας ζητάνε προσωπικά δεδομένα. Γενικά, να μην δίνετε ποτέ προσωπικά δεδομένα χωρίς να είστε σίγουροι για την ασφάλειά σας online.  

Έλλειψη εργαλείων υπεύθυνου στοιχήματος

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα, πέρα της ασφάλειας των δεδομένων και των χρημάτων των παικτών, είναι ο υπεύθυνος στοιχηματισμός. Οι μεγαλύτερες στοιχηματικές που λειτουργούν στην Ελλάδα, συνεργάζονται με φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ, με στόχο να παρέχουν στήριξη σε παίκτες, για τους οποίους το στοίχημα παύει να είναι παιχνίδι. Θα πρέπει, επομένως, να επιλέγετε ιστοσελίδες που προωθούν το υπεύθυνο στοίχημα και να σας παρέχουν εργαλεία, όπως ο αυτοαποκλεισμός και η οριοθέτηση μπάτζετ (εβδομαδιαίου ή μηνιαίου). Αν υπερβείτε τον στόχο που θέτετε ή αν η εταιρεία αντιληφθεί ότι υπερβαίνετε τα όρια σας, τότε θα σας αποκλείσει από το στοίχημα μέχρι την επόμενη εβδομάδα ή μήνα, όπου θα ισχύει το ίδιο στοιχηματικό όριο. 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις